Dr. Liliana Docan - Vardai

Categorii Articole | "Tuse"

Despre Propolis pe scurt – Indicatii si Contraindicatii

12 / 10 / 2009

0 Comentarii

Despre Propolis pe scurt – Indicatii si Contraindicatii

Propolisul este un alt produs al albinelor – o substanta densa, de culoare inchisa. In proportie de 70% este rasina, a carei colectare este o sarcina grea pentru albina. In afara de rasina, propolisul contine substante mirositoare, ceara, polen, flavonoide si substante minerale. La rece propolisul este usor de rupt,la cald poate fi modelat. Dintre […]

citeste mai departe...

Mierea – Un medicament cat se poate de natural si de benefic

12 / 10 / 2009

1 Comentariu

Mierea – Un medicament cat se poate de natural si de benefic

Produsul cel mai cunoscut si de altfel, cu cele mai multe beneficii al albinelor este mierea. Mierea s-a bucurat de o apreciere exceptionala inca din vremuri foarte indepartate. In piramidele din Egipt, arheologii au gasit miere si prajituri cu miere iar in Roma in urma cu 2000 de ani, apicultorilor li se asigurau o piata […]

citeste mai departe...

Apiterapia – Terapia naturala cu miere si celelalte produse apicole

11 / 10 / 2009

0 Comentarii

Apiterapia – Terapia naturala cu miere si celelalte produse apicole

Apiterapia, adica terapia prin produse apicole (produse ale albinelor), are o istorie foarte veche, ea fiind cunoscuta si utilizata cu succes de vechii egipteni si de mesopotamieni. Mierea avea efecte excelente in vindecarea si tratarea ranilor,in imbalsamarea corpurilor neinsufletite, propolisul era utilizat la mumificare iar ceara la producerea lumanarilor sau figurinelor cu semnificatie religioasa. 500 […]

citeste mai departe...

Sarea – Diverse intrebuintari

26 / 08 / 2009

0 Comentarii

Sarea – Diverse intrebuintari

Intr-un basm romanesc, o fata de imparat ii spune tatalui ei ca-l iubeste ca “sarea-n bucate”. O declaratie ciudata in aparenta, dar care ascunde un adevar, pe care medicina populara il stie demult: sarea este un element esential al vietii, cu conditia sa fie neaparat naturala si sa nu fie folosita in exces. Ca mancarea […]

citeste mai departe...