Dr. Liliana Docan - Vardai

Problemele alimentatiei zilnice – E-urile noastre cele de toate zilele

Problemele alimentatiei zilnice – E-urile noastre cele de toate zilele

Pentru a avea o viata sanatoasa ar trebui sa fim atenti la ceea ce cumparam din marile magazine si nu

numai.

Cutiile cu lapte pasteurizat au inscriptionate cifrele 1, 2, 3, 4, 5, etc, care reprezinta de cate ori a fost reprocesat laptele care nu s-a vandut, inainte de termenul de expirare.

Deci retineti si mai ales atentie !

Hrana noastra cea de toate zilele

Dusmanii sanatatii sunt aditivii alimentari care sunt prezenti in multe alimente de baza si nu numai. Painea alba, aliment de baza al romanilor, aditivata, creste incidenta cancerului de tub digestiv (colon si rect) provoaca un dezechilibru plastic/energetic si totodata creste aportul de calorii prin continutul excesiv de calorii continut.

De asemenea, favorizeaza agravarea diabetului zaharat si creste incidenta alergiilor de origine alimentara. Toate acestea se intampla din cauza acelor “afanatori”, substante sau combinatii de substante care elibereaza gaze ce contribuie la cresterea volumului aluatului (E-327-lactatul de calciu; E-341-fosfat dicalcic; E-554-aluminosilicat de sodium; E-541-fosfat de aluminiu si sodium basic, etc)

Un alt aliment de necesitate stringenta este sarea alba extrafina, iodata care este si ea tratata cu mai multi aditivi: E-536-ferocianura de sodium; E536-ferocianura de potasiu, etc. Consecintele folosirii sarii extrafine sunt dramatice deoarece accelereaza procesele de arteroscleroza si duce la decompensari ale insuficientei cardiace prin aportul de sodiu.

Iodarea universala a sarii determina efecte adverse cum ar fi: agravarea unei hipertiroidii preexistente, cresterea cancerului tiroidian, cresterea incidentei bolilor alergice, hipotiroidie  fetala, etc.

Laptele praf este  reimbogatit cu aditivi (E-555-silicat de aluminiu si potasiu).

Dulciurile au aditivi nerecomandati copiilor, folositi ca indulcitori sau coloranti: E-951-aspartam; E-954-zaharina; E-210-acid benzoic, E-133-albastru de brilliant,etc.

Solutia este intoarecerea la natura, la hrana naturala neimbogatita chimic.

Be Sociable, Share!
, , , , , , , ,

Adauga un comentariu acestui articol