Dr. Liliana Docan - Vardai

Oul de prepelita se consuma fara contraindicatii

Oul de prepelita se consuma fara contraindicatii

Efectele miraculoase produse de oulele de prepelita in organism se datoreaza proteinelor de calitate superioara din ou, glucidelor speciale (care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet) continutului de aminoacizi esentiali si factori antialergici, precum si enzimelor care curata depunerile de colesterol de pe peretii vaselor sanguine.

De aceea nu strica nimanui o cura cu astfel de oua care imbunatateste calitatea vietii, ajutand inima sa functioneze normal, revigorand organismul dupa perioade de stress si de epuizare, iar bolnavilor care au suferit o interventie chirurgicala sau care au facut chimioterapie le grabeste recuperarea.

De ademenea, ele au efecte foarte mari in cazul bolnavilor TBC, celor cu afectiuni ale rinichilor si ficatului, asupra persoanelor supraponderale, si a celor cu un nivel crescut al glicemiei.

Specialistii le recomanda pentru ca ele contin de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori vitamina B2, fata de oul de gaina, vitamina A, D3, alaturi de minerale esentiale cum ar fi calciu, potasiu, sulf si zinc.

Oualele de prepelita se pot consuma crude, fierte sau prajite in ulei de masline.

Pot consuma atat adultii cat si copiii cu varsta de 4-7 ani in cure de 60 de zile fara a se depasi 2-3 oua / zi.

Sursa Articolului: Liliana Ivan / Adevarul

Be Sociable, Share!
, , , , , , , , , , , , , , ,

Adauga un comentariu acestui articol